cohong gym

Tuesday, December 16, 2008

Petumbesaran

Masuk hari ni dah hampir 2 bulan aku train untuk menambahkan berat dan saiz badan. So far aku dah berjaya menambah lebih dari 10 kilo berat dan saiz badan pun dah bertambah besar. Aku berpuas hati terhadap keberkesanan traninig dan supplement yang aku ambil.

Ketika bermula proses training tersebut, aku mengambil beberapa jenis supplement. Selain dari Whey protein dari brand Optimum Nutrition dan Dramatize, aku juga mengambil weight gainer dari brand BSN dan Universal. Selain dari supplement tersebut, aku juga mengambil beberapa jenis supplement tambahan yang namanya di rahsiakan hahahahha.

Walaupun terseksa dengan proses tersebut, tapi aku berpuas hati dengan hasilnya. Cuma ada satu je masalah. Aku kena beli seluar baru pasal yang lama dah ketat kat area perut dan peha. Baju pun kena pakai yang besar sikit. Kalau dulu aku pakai seluar saiz 30-31, sekarang aku kena pakai saiz 32-33. Kalau aku pakai T-shirt, nak pakai pun susah, kalau nak bukak baju lagi seksa. Nasib baik ada Murni. Dia yang tolong tarik baju pasal selalu tersangkut. Aku tak bole nak bukak sendiri, kalau cuba jugak, aku takut baju koyak nanti.

Duit pun jadi masalah jugak. Untuk beli supplement tu, aku kena berbelanja lebih dari biasa. Whey, Weight gainer dan supplement rahsia sedikit mahal. Nasib baik aku beli dari member, so dapat la harga murah sikit. Kos untuk sekali beli ada dalam 600-800 ringgit. Untuk 3 bulan ni, aku kena beli beberapa kali semua supplement tersebut.

Walaubagaimanapun, aku lebih dari puas hati.

Training aku akan tamat pada 20/1/2009. Aku plan untuk start diet dalam bulan 3.

38 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home