cohong gym

Thursday, December 11, 2008

Tak de Idea

Dah lama dah aku tak tulis kat dalam blog ni. Tak de idea yang sebenarnya. Aku tak tau nak tulis apa. Berita panas sekarang ni ialah pasal tanah runtuh kat Bukit Antarabangsa. Sekarang ni semua jadi menunding kepada Khir Toyo pasal masa dia MB, banyak projek di lereng bukit kena approve.

Tapi aku heran, kenapa orang still beli rumah kat area yang merbahaya macam tu. Takkan tak reti reti lagi yang area tu tak selamat. Pemaju tak kisah pasal keselamatan. Yang diaorang tau hanya buat duit je. Selagi boleh buat duit, nyawa kita jadi pertaruhan. Bila dah kumpul cukup duit, cara mudah untuk cabut lagi ialah dengan menggulungkan syarikat secara voluntary. Bila company dah gulung, kat sapa kita nak claim bila ada tuntutan ganti rugi?

So, moral value disebalik kes tanah runtuh ialah, jangan beli rumah kat lereng bukit. Kalau nak beli rumah, pastikan area tu selamat dan developer yang boleh dipercayai.

16 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home