cohong gym

Thursday, August 14, 2008

Apa Dah Jadi

Kebelakangan ni, aku ada sedikit sibuk. Gym pun dah tak dapat nak pegi macam biasa. Aku pegi gym hanya di hari Sabtu dan Ahad. Itu pun cukup la. Nampaknya tak merasa la aku nak bertanding bina badan. Sekarang ni aku dalam proses untuk membesarkan badan. Itu hari, masa aku rest dekat sebulan setengah, banyak kilo jugak aku hilang. Badan terasa ringan dan kecik, tak best la pulak. Kita mau sentiasa rasa padat dan gagah heheh.

Minggu ni dan minggu lepas ada beberapa perkara yang tak sepatutnya berlaku telah berlaku. Salah satunya, keengganan Bar Council untuk membatalkan forum yang membincangkan kes conversion. Walaupun dah dikecam, tapi mereka masih teruskan forum tersebut. Ini menunjukkan betapa sombongnya Bar Council.

Aku memang dari dulu dah menyampah kat Bar Council nih. Welfare lawyers bukannya dijaga. Yang dijaga suku sakat diaorang je. Lawyers lain bole pegi mati. Yuran selalu je naik, padahal Bar Council buat duit banyak giler setahun. Sikit-sikit naik yuran. Apa dia ingat kepala bapak dia punya duit ke?

Dari dulu lagi Bar Council hanya suka jadi champion untuk sesetengah bangsa je (sendiri mau ingat la yea). Kalau mati dalam lokap, Bar Council bising. Kalau jumpa dah mati kat dalam sungai, Bar Council bising. Kalau kuil kena roboh, Bar Council bising. Pemimpin Hindraf kena ISA, BAr Council bising. Janji melibatkan diaorang je, Bar Council mesti buat bising. Kes conversion tu pun melibatkan kaum-kaum dia jugak, tu pasal la bising.

Persatuan Lawyer Islam tak aktif dan kuat. Padahal lebih daripada separuh lawyer kat Malaysia ni terdiri daripada orang Islam aka Melayu. Aku cadangkan supaya kita mula aktif dalam Bar Council, pastu kita vote orang kita dan kita kuasai Bar Council. Biar kita yang berkuasa pula. Kita singkirkan mereka yang dah tak berguna (kalau ada election, tak sudah-sudah muka yang sama). Kita kasi tendang keluar itu orang.

Aku cadangkan kita lantik Ayid jadi presiden Bar Council. Aku jadi AJK refreshment sudah la.

19 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home