cohong gym

Tuesday, March 17, 2009

Pemilihan Agong UMNO

UPDATE
Tarikh : 20/3/2009
Sumber : RockyBru

Ada bahagian UMNO akan mencadangkan dalam mesyuarat agong UMNO minggu depan, satu resolusi agar Tun Dr. Mahathir dan Tun Daim di panggil kembali ke dalam UMNO sebagai Penasihat UMNO dan Penasihat kewangan Malaysia.

Aku berharap agar ianya menjadi kenyataan. Khidmat mereka berdua sangat diperlukan especially sekarang dalam keadaan ekonomi dunia yang gawat. Tambahan pula, pemimpin yang ada sekarang kurang berakal dan pengalaman menangani kemelot ekonomi dan politik.


Terlalu banyak sangat kontroversi dalam pemilihan UMNO hujung bulan ni. Mohd Ali Rustam sudah di kena tindakan tidak dibenarkan bertanding. KJ pulak hanya diberikan amaran kerana melanggar undang-undang berkempen. Khir Toyo terlepas dari sebarang tindakan kerana didapati bersih (betul ke?). Mungkin tindakan ini adalah untuk memberi gambaran bahawa UMNO bersih. Tapi pada pandangan aku, tindakan ini tidak cukup untuk mengembalikan keyakinan rakyat kepada UMNO.

Sejak Pak Lah menjadi presiden, banyak tindakan beliau yang tidak disenangi oleh ahli UMNO sendiri. Sejak mesyuarat agong UMNO yang pertama sejak menjadi presiden sudah ada suara-suara ahli UMNO yang tidak puas hati dengan tindakan beliau.

Kalau UMNO nak memenangi hati orang Melayu dan rakyat, banyak perkara yang perlu dibuat. UMNO perlu berani berubah bak kata Mukriz. Tanpa perubahan, UMNO akan berkubur.

32 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]<< Home