cohong gym

Friday, May 08, 2009

Black march

Hari ni sesiapa yang menyokong Pakatan Rakyat akan memakai pakaian berwarna hitam untuk menunjukkan tanda sokongan kepada ex Menteri Besar Perak dan DUNnya yang kononnya dirampas kuasanya oleh BN.

Perarakan ini "kononnya" tidak didalangi oleh mana-mana parti politik tetapi adalah perarakan rakyat yang inginkan keadilan. keadilan my ass!!

Kalau Anwar kecoh kononnya ada 30 orang MP BN yang akan melompat parti dan kerajaan BN akan tumbang pada 16/9/08, sekiranya berlaku maka ianya dipanggil proses demokrasi. Tetapi bila perkara tersebut kena pada batang hidung dia, maka ia dipanggil unconstitutional dan tidak mengambil kira sentimen rakyat yang mengundi.

Butoh la korang semua. Apa yang korang buat semuanya "ok", tapi kalau kerajaan yang buat semuanya tak ok. Kepala bapak kau yang ajar macam tu ke?

Kalau tak puas hati, tunggu la masa PRU-13 kan ke senang. Jangan menyusahkan orang. Cuba bayangkan traffic jam masa perarakan tersebut. Masa Yellow March kat KL last year, teruk giler jam sampai lansung tak bole nak bergerak. Sama la masa Hindraf dulu. Habis satu KL jam. Pikir la pasal orang lain. Kau ingat bapak kau ke yang bayar duit minyak aku. Masa aku yang abis kat dalam jam tu sapa yang nak tanggung? nak suruh nenek kau tanggung ke?

13 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home