cohong gym

Tuesday, October 10, 2006

Wah...so expensive

Sebelum ni aku pergi ke GNC untuk beli supplement. Memang mahal sangat, tapi terpaksa beli jugak. Lately aku tengok harga supplement semakin mahal. Dulu bole beli whey protein below RM200 tapi sekarang, lepas diskaun masih above RM200. Can u imagine, Whey protein 5lb cost you RM270. Kalau member GNC dapat diskaun 20%. Itu untuk harga brand yang biasa. Kalau nak brand yang luar biasa, kena la standby RM300 and above. Itu baru satu product. Kurang-kurang pun kena spend around RM600. Ini macam bole bankrupt. Padahal the products di US bukan mahal sangat pun. Lepas convert dari Dollar ke RM, lebih kurang RM100 lebih sikit. Apsal mahal sangat kat Malaysia? Diaorang ingat kitaorang ni cop duit ke?
Sampai bila nak mahal macam ni? Itu la sebab kita tak ramai bodybuilder yang bertaraf dunia. Makan tak cukup, macam mana nak besar.
Beli online lebih murah. Just bayar the S&H and tunggu lebih kurang 5-7 hari. Selamat dan murah.
The Government kena ambik tau pasal benda ni jugak, walaupun tak la penting sangat berbandingkan masalah negara yang lain, tapi kalau nak promote healthy living pada rakyat Malaysia, kena la make sure harga product kesihatan especially the supplements tak mahal sangat. Kalau harga macam sial punya mahal, macam mana nak suruh rakyat hidup sihat.

4 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home